Odsherred, plakatserie 1.

 Du gør det muligt for mig at lave det, som jeg elsker.

Siden jeg var barn, har jeg besøgt Odsherred, hver sommer. Det er sådan, at min oldefar og morfar købte en grund dér i 60’erne, og familien har lige siden besøgt grunden, og de huse vi siden byggede, når vejret var til det.

Det gør os selvfølgelig ikke til lokale, men der er visse steder i området, som jeg snart har besøgt rigtigt mange gange.

To af de steder, har jeg taget billeder af og nu lavet til plakater – og jeg vil gerne dele de oplevelser med dig, som har ført til billederne.

Billederne er taget på mit Olympus MJU-II kamera, med helt normal Kodak Colorplus 200 film. Jeg har redigeret dem i Photoshop for at rette farverne en smule og forstørre dem til plakat størrelse, men jeg har efterladt nogle af de støvkorn og ridser, som kommer med gammeldagsfilm.

Billede nr. 1, fra toppen af Klintebjerg

Første billede, i min første serie af plakater, er fra Klintebjerg i Klint. Som jeg anbefaler på plakaten, er det helt fantastisk at være her ved solnedgang (eller -opgang for den sags skyld). Du kan se, hvornår solen går ned, lige den dag du er i området, ved en enkel Google søgning på: “Hvornår går solen ned?” Er du af princip en offline-person (altså, når du ikke læser min guide), kan du også købe en almanak – nettet er alligevel ikke det bedste på Klint.

Det er selvfølgelig værd at undgå dage, hvor det er fuldstændigt overskyet, men selv med mange skyer på himlen, er her enormt flot, når solen ligger lavt. Har du ikke noget imod stormvejr og lidt regn, kan du også fange nogle ekstreme skyformationer – se fx min story på Instagram.

Du kan se på Google Maps, præcis hvor jeg stod, da jeg tog dette billede, hvis du selv vil besøge stedet.

Billede nr. 2, fra stranden ved Klintebjerg

Jeg er stadig ved Klintebjerg. Det er ikke et sted, man har lyst til at forlade. I modsætning til sidste billede, står jeg her ved stranden og ser nogle andre bestige bjerget. Det er lidt tidligere på dagen, dog stadig ved solnedgang, og det er netop den lave sol, der har skabt de dybe skygger på højre side af bakken. Du kan se her (Google Maps), hvor jeg stod.

Billede nr. 3, fra grusvejen ved Syvhøje

For at komme til Syvhøje, skal man følge en lille grusvej til fods. Og her snyder billedet lidt, jeg ville ikke køre ned af den lille grusvej i bil. Fotografiet er taget herfra (Google Maps) mod Nygårdens gårdbutik, som også er et besøg værd, nu du alligevel er i området.

Syvhøje er opkaldt efter de syv gravhøje, som har ligget i området siden bronzealderen – eller dvs. der var en gang syv, nu er der kun seks. Hvorfor den ene er blevet nedlagt, det kan jeg ikke svare på. Det er dog stadig et meget smukt og landligt område at udforske.

Afslutningsvis, vil jeg bare sige, at jeg er utroligt glad for, at du har valgt at købe en eller flere af mine plakater, og at du har givet dig tid til at læse min lille guide. Jeg håber, at du kommer ud og besøger de steder, som jeg har beskrevet.

Skulle du have nogle spørgsmål, eller vil du bare snakke, så skriv endelig til mig på t@ththerkildsen.com.

Thomas